Räkpasta   ...

Räkpasta

 


Ingredienser Till 2 portioner



150g tagliatelle (ca. 6 nystan)


2 tsk


olja

10 cm


purjolök

1 st


vitlöksklyfta

1 st


röd paprika

1 st


fiskbuljong/hummer fond

2 dl


matlagningsyoghurt

1 krm


svartpeppar

ev.


salt

150 g


skalade räkor

2 msk


dill

citronskiva och tomat



Typ:

Huvudrätt

Tillagningstid:

20-30 min

Egenskap:

Lättlagat, smakrikt

Huvudingrediens:

Pasta och räkor





Gör så här:


1.Koka pastan enligt förpackningens beskrivning.

2. Skölj och skär purjolöken i tunna skivor. Hacka vitlöken fint och skär paprikan i små bitar. Bryn detta i oljan. Sänk värmen på plattan så det inte blir bränt.

3. Tillsätt matlagningsyoghurten, buljong eller fond. Låt det koka upp och krydda sedan.

4. Lägg sedan i räkor och dill. Smaka om det behövs salt.

5. Häll av kokvattnet från pastan och blanda pasta med räksåsen. Häll upp på tallrikar och garnera med citronskiva och ½ skivad tomat/person.


Tips: Grön tagliatelle ger mera färg åt rätten. Garnera med citron och skivad tomat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0